Kropp och sinne i stärkt balans

Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan är medvetenhetens yoga. Den är en kraftfull, dynamisk och rolig träningsform som ger snabba resultat och passar alla oavsett nivå.

Idag används Kundaliniyoga även terapeutiskt under namnet medicinsk yoga. Kundaliniyoga innefattar enkla men effektiva kroppsställningar, rörelser, andningstekniker och meditationer. Avslappning är också en viktig del av yogan.

Yoga ökar flexibiliteten, stärker nervsystemet, minskar stressen, stimulerar matsmältningen och balanserar sinnena. Med rätt andningsteknik kan du få kontroll över stress och trötthet, du sover bättre och trivs bättre med dig själv och livet.

Regelbunden yogaträning höjer livskvaliteten genom att du blir lugnare, syresätter blodet bättre, stärker immunförsvaret, tänker klarare, blir mer fokuserad, intuitiv, kreativ och uthållig.

Den viktigaste vetenskapen

Närvaro är ett nyckelord - att vara närvarande i det du gör. Denna yoga är en vetenskap och du är en vetenskapsman i färd med att utföra det viktigaste experimentet som en människa kan göra - att transformera dig själv till den hela, fridfulla och friska varelse du innerst inne redan är.

Ett enda yogapass kan göra en stor skillnad för ditt välbefinnande!

Läs mer om kundaliniyoga

För dig som är nyfiken, och vill veta mer om hur övningarna inom Kundaliniyoga fungerar, har vi tagit fram ett infohäfte. Här kan du läsa mer om andningstekniker, ställningar, avslappning och de positiva effekterna för hälsan, sinnets balans och energi som andra utövare upplevt.   > Pdf: Kundaliniyoga

Varför yogakläder i vitt?

Kundaliniyogalärarnas klädstil skiljer sig markant från andra yogaformer. Våra yogakläder är vita men det är inte allt. Yogakläderna täcker också kroppen på ett respektfullt sätt.

På sommaren när det är varmt har man kanske kortärmade yogakläder men oftast är ärmarna längre. Utöver det använder vi en vit huvudbonad.

Att yogakläderna skall vara vita beror dels på att den vita färgen innehåller de andra färgerna, dels på att det vita stärker ”ljuset” eller det elektromagnetiska fältet/auran. Samtidigt är den färgen neutral. Kundaliniyoga strävar efter neutralitet och balans.

Det är inget krav för elever att använda vita yogakläder men många väljer ändå det. Det viktiga är att kläderna andas och att du kan röra dig fritt i dem. När det sedan är dags för nya yogakläder kan det vara ett bra tillfälle att välja vitt.

Vilka material ska man välja?

De bästa materialen för yogakläder är bomull, lin, ull eller annan naturfiber eftersom det är material som ”andas”. Förr i tiden fanns det bara naturfiber men idag måste vi tänka till. Av hälsoskäl är det gynnsamt att använda naturfiber.

Om möjligt, undvik polyester, akryl, rayon, acetat, triacetate, nylon och kläder behandlade med antistatiska medel, antiskrynklade medel osv. Dessa fibrer har framställts med starka, giftiga kemikalier. Även naturfibrerna framställs med en del kemikalier som inte är det bästa för oss så välj, när möjligt, ekologiska yogakläder.

Vi på Rootlight är både glada och stolta över att ha ekologiska yogakläder i vårt sortiment.